projecten 2020-2022

Uiteraard heeft het uitbreken van corona ook zijn weerslag gehad op het reilen en zeilen van het CvKz. De bedoeling was, dat in 2020 weer een jubileum zou plaatsvinden van dirigent en artistiek leider Annie Jansen: 45 jaar koordirigent. Maar de ene na de andere lockdownperiode gooide telkens de voorbereiding in de war. In februari 2022 kon het projectkoor, dat steeds opnieuw samengesteld moest worden door de gewijzigde data, starten met de repetities op dinsdagavond in Kumulus, Herbenusstraat.

Het oorspronkelijke programma moest ook aangepast worden, maar dankzij de enthousiaste inzet van Cinquecento, dat de helpende hand reikte aan het projectkoor, werd het einddoel gehaald.

Met de nodige moeite konden we uiteindelijk ook beschikken over enkele uitstekende instrumentalisten, die zeer gemotiveerd waren om de wereldpremière van de Mis “Pax Hominibus” van Annie Jansen tot een succesvolle uitvoering te voeren.

En zo werd 19 juni 2022 een gedenkwaardig concert, dat in de zaal van “De Greune” in Wolder door een talrijk publiek zeer werd gewaardeerd.

Zie de subpagina’s met foto’s.