Kammerchor Cantabile Gotha bezoekt Maastricht

In het kader van het 20-jarig bestaan van het Kammerchor Cantabile uit Gotha in Thüringen maakt het koor eind april een concertreis naar Maastricht e.o. Dirk Jansen, afkomstig uit Maastricht en momenteel werkzaam in Gotha, is een enthousiast lid van het koor en initiatiefnemer van deze “Chorfahrt”. Hij was in Maastricht zanger bij vocaal ensemble Quintessence o.l.v. Annie Jansen, die tevens artistiek is van het CvKz, dat de organisatie van dit concert ter harte neemt.

Het Kammerchor Cantabile is een goed amateurkoor met 16 zangers, w.o. enkele professionele en semiprofessionele musici. Artistiek leider is sopraan en muziektherapeute Sybille Sommer.

Het repertoire is veelzijdig: a capella koormuziek uit vijf eeuwen, deels wortelend in de evangelische muzikale traditie die met Luther haar eigenlijke oorsprong in Thüringen heeft: men denke aan Schütz, Bach, Mendelssohn e.a. Daarnaast zingt het ensemble ook a capella missen, motetten en madrigalen uit de Renaissance, en hedendaagse geestelijke koormuziek, en natuurlijk ook kerstliederen uit verschillende landen en culturen. Daarnaast wereldlijke muziek uit de Barok en de Romantiek en de twintigste eeuw, en ook vrolijke muziek van jongere datum, waaronder songs van de Comedian Harmonists, uit musicals en andere evergreens van de laatste honderd jaar. Het koor zingt zo’n zes tot tien concerten per jaar. Alle aspecten zullen in de optredens in Maastricht aan bod komen.

  • Za 29 april, 17:00: Concert in de Lutherse Kerk, Hondstraat 14, 6211 HW Maastricht
  • Zo 30 april, 09:30: Muzikale begeleiding van de Hoogmis in de kerk van Sint Gerlach, Onderstestraat 1, Houthem-Valkenburg

STICHTING CENTRUM VOOR KOORZANG MAASTRICHT [CvKz]

  • Website: www.centrumvoorkoorzang.org
  • Annie Jansen, artistiek leider : tel. +31 43 321 6892| e-mail: jansenjmh@gmail.com
  • Veronica Dirksen, voorzitter: e-mail: info@veronicadirksen.nl

KAMMERCHOR CANTABILE GOTHA

  • Website Kammerchor Cantabile Gotha: www.cantabile-gotha.de
  • Sybille Sommer, Chorleiterin: tel. +49 1523 1736488 | e-mail: sybillesommer@web.de
  • Dirk Jacob Jansen, liaison Gotha-Maastricht: tel. +31 6 2269 0709 | e-mail: dirk.jansen@inter.nl.net
Het concertkoor Cinquecento van onze stichting zal als gastheer optreden.